Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

0 576

Aylardır beklediğiniz bebeğinizi kucağınıza alacağınız o mucize gün yaklaştıkça heyecandan her şey birbirine karışacak. Bu nedenle doğum yapmaya giderken yanınıza alacağınız çantayı hazırlamak için son dakikaya kalmayın. Bu çantayı hazırlarken herkes bir şey söyleyecek kafanızı karıştıracaktır. Biz bu yazıda size doğum çantanızı hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden bahsedeceğiz.

Öncelikle hazırlayacağınız bu çantada doğum anında size ve bebeğinize gerekli olabilecek her şeyin olması gerektiğini unutmayın. Siz acele bir şekilde doğum için hastaneye gittiğinizde gerekli eşyaları, evinize gidebilecek yakınlarınızdan da isteyebilirsiniz tabiki. Fakat o  karmaşada yanlış eşyalar gelebilir. Bunu önlemek için doğum öncesinde mutlaka çantanızı hazırlayın.

Doğum çantanızda olması gereken eşyalar ilk olarak sizin ihtiyacınız olacak eşyalar olmalı. Bu eşyaların başında bebeğinizi emzirmeyi kolaylaştıracak düğmeli gecelikler ve pijamalar geliyor. Buna ek olarak emzirme anında lazım olacak koruyucu doğal kremler ve organik kumaştan yapılmış mendiller de mutlaka çantanızda olmalı. Hastanede yapacağınız küçük yürüyüşler için sabahlık, terlik, çorap ve bol iç çamaşırı da ihtiyaçlarınız dahilinde.

İlk olarak sizin ihtiyacınız olan eşyaları çantaya koyduktan sonra sıra bebeğinizin ihtiyacı olacak olan eşyalara geldi. Dünyaya gelecek olan minik yavrunuzun doğduğu andan itibaren en çok ihtiyacı olacak olan şey tabiki sizsiniz.

Daha sonra rahat etmesi için en gerekli şeyler ise zıbınlar, tulumlar, pijamalar, patik, çorap ve şapkalar. Dilerseniz bu kıyafetleri yeni doğanlar için hazırlanıp satılan setler halinde de  alabilirsiniz. Kıyafetlerden sonra tabiki en çok ihtiyacınız olan şeyler çocuk bezleri ve pişik kremi.

Bebeğinizin süt emmede zorlukla karşılaşabileceğini düşünerek önceden süt sağma cihazı, biberon ve emzik gibi malzemeleri de eczanenizden temin edebilirsiniz.

Ve işin en eğlenceli kısmı, doğum çantanızı hazırlarken doğum anınızı ölümsüzleştirecek doğum organizatörleriyle anlaşmayı unutmayın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Vbettr, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet