Yeni Bilgisayara Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?

0 412

Yani kendinize yeni bir Windows 10 PC veya dizüstü bilgisayarınız var. Şimdi ne var? Her şeyden önce, herhangi bir şeyi halletmek istiyorsanız, önceki bilgisayardaki tüm verilerinize ve dosyalarınıza ihtiyacınız olacak. Ama onları eski makineden yenisine nasıl geçirebilirsin? İşte birkaç farklı yol.

Yedek oluştur ve geri yükle

Ani bir sabit disk çökmesinin felakete yol açmasını önlemek için hepimiz rutin olarak verilerimizi yedeklemeliyiz. 

Bu yöntemle, dosya ve klasörlerinizin kopyalarını oluşturabilirsiniz; bunların tümü daha sonra yukarıda bağlantılı makalede özetlenen Dosya Geçmişi özelliği aracılığıyla yeni makineye geri yüklenebilir.

Diğer bir seçenek de, yedeklemek ve geri yüklemek istediğiniz verileri belirlemenize olanak tanıyan ve aynı zamanda tüm sisteminizi (uygulamalar ve işletim sistemi dahil) klonlama olanağı sunan Acronis True Image gibi özel bir yedekleme yazılımı kullanmaktır.

Bu tür paketler ücretsiz değildir, ancak iyi bir yedekleme çözümü ağırlığınca altın değerindedir, bu nedenle bunun sağlam bir yatırım olduğunu düşünüyoruz. 

Dosyaları manuel olarak kopyalayın

Daha fazla emek yoğun olabilir, ancak bilgisayarınızdaki çeşitli uygulamalardan rahatsız değilseniz, belgelerinizi, müziklerinizi, fotoğraflarınızı ve video klasörlerinizi Dosya Yöneticisi aracılığıyla sürükleyip bırakarak harici bir sabit sürücüye kopyalayabilirsiniz. pencere.

Bunu yapmak için harici sürücünüzü, açık Dosya Yöneticisini takın . İlkinin yanında ikinci bir Dosya Yöneticisi penceresi açmak için CTRL+N tuşlarını basılı tutun . Şimdi, pencerelerden birinin sol sütununda listelenen harici sürücüyü seçin ve onu hedef sürücünüz olarak kullanın. 

Hızlı menüyü getirmek için sağ tıklayın ve ardından Yeni > Klasör öğesini seçin . İçinde ne olduğunu bilmeyi kolaylaştıran bir şey olarak adlandırın – örneğin Belgeler – ve ardından ihtiyacınız olan sayıda klasöre sahip olana kadar işlemi tekrarlayın.

Son olarak, diğer penceredeki dosyaları vurgulayın ve yeni oluşturulan klasörlere sürükleyin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Vbettr, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet