Tüp mide ameliyatı

0 254

Mide sindirimin gerçekleştiği en önemli organların başında gelir. Mide ne kadar büyük olursa doyma sınırı da o kadar yüksek olacağından aşırı kilolular için bu büyük bir sorundur. Tıbbın sürekli geliştiği günümüzde her ne kadar mideye yeme konusunda dur demek mümkün olmasa da mideye yapılacak ufak dokunuşlar sayesinde kişinin yeme alışkanlıklarında önemli bir değişim söz konusu olacaktır. Tüp mide ameliyatı bu noktada devreye giren önemli cerrahi ameliyatlardan bir tanesidir. Bu ameliyat sonrasında ciddi bir kilo verme söz konusu olacağı için obezitelikten ve bunun beraberinde getirdiği diğer sağlık sorunlarından kurtulmuş olursunuz.

Mide küçültme ameliyatı herkese yapılmaz. Bunun için kimlerin bu ameliyat için talepte bulunması gerektiği ise belirtilmiştir. Aşağıda tüp mide ameliyatının gerekli olduğu haller belirtilmiştir.

İleri derecede obez sorunu yaşayanlarda, aşırı şişmanlığa bağlı olarak uyku apnesi, diyabet ve hipertansiyon rahatsızlığı yaşayanlar, vücut kitle indeksi 35’in üzerinde olanlar bu ameliyat için uygun olanlardır. Yaşı 18 yaşından küçük olanlar ve 65 yaşından büyük olanlar ise doktorun kararına uygun olarak bu ameliyata girebilirler. Tüp mide ameliyatlarıyla ilgili halk arasında bilinen bir yanlış vardır, o da herkesin bu ameliyatı olabileceği yönündedir. Yani ben zayıflamak istiyorum diyen herkese bu ameliyat yapılmaz. Ameliyatın yapılacağı yer ve ameliyatı yapan doktor mide küçültme ameliyatının başarısını da doğrudan etkileyecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Vbettr, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet