Hemoroidal bant ligasyonu

0 276

Hemoroid ya da halk arasında bilinen adıyla bağsur, genelde hastaların gecikerek doktora başvurdukları durumdur. Geciktirmenin nedeni ise insanların meydana geldiği bölgeden dolayı utanıyor olmalarıdır. Doktora başvuranlara baktığımızda ise artık işin işten geçtiği dönemdir. Çünkü kişinin yaşam konforu ciddi anlamda düşmüştür. Bunun içinde yapılacak yöntemler farklı olabilir. Hemoroid’in ilk ortaya çıktığı dönemlerde tedavisi kremle ve yaşam kalitesinde yapılacak değişimle kolaydır, ancak ilerleyen aşamalarda iş cerrahiye kadar gidebilir. Hemoroid tedavisinde kullanılan yöntemlerden birisi de hemoroid bant ligasyonu işlemidir. Bu işlem cerrahi bir operasyon olmadığından acısız olarak yapılır. Ancak işlemin başarılı olması için hastanın kendisine verilen önerilere uyması gerekir. Uyulmaması durumunda ise hemoroid’in tekrardan oluşma olasılığı % 30-40 oranındadır.

Hemoroidal bant ligasyonu işlemi acısız ve ağrısız olduğu gibi hastanın aynı gün içerisinde normal yaşamına dönmesini sağlar. Yapılan işlem sonrasında kişinin günlük rutinleri eskiye döneceğinden dolayı tekrar aynı problemle karşı karşıya kalmamak için mutlaka kendisine verilen tavsiyelere uyması gerekir. Hemoroid ligasyonu işleminin mutlaka işinde uzman doktorlar tarafından yapılması gerekir. Uzman kişilerin yapmaması halinde hastalığın tekrar etme olasılığı yüksek olduğu gibi kişinin yaşam kalitesinde iyileşme söz konusu olmayacaktır.

Hemoroid hastalığının teşhis edilmesi doktor tarafından yapılıyor olsa da bir takım belirtilerde kişinin bu hastalığı tanımlayabilmesi açısından önemlidir. Kanama, kaşıntı ve ağrı hemoroid hastalığındaki en önemli belirtiler arasında yer alır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Vbettr, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet