En Etkili Link Alma Yöntemleri

0 545

Arama motoru konusunda çalışma yaptırmak isteyenlerin kafasına takılan en büyük sorunlar kuşkusuz backlink alımı ile ilgili olmaktadır. Bu konuda dikkatli olunarak, özveri ile hazırlanan bir plan dahilinde yapılan çalışmalar büyük başarılara imza atmaktadır. Öte yandan gelişi güzel yapılan çalışmalar da site sahipleri için hayal kırıklığına sebep olabilmektedir. Sizlere, bu başlığımız üzerinden alacağınız linklerin en verimli hale gelebilmesi için nelerin yapılabileceği konusuna değineceğiz.

Anchortext özelliği gösteren link alımı yapacağınız zaman öncelikle doğal davranmanız gerekmektedir. Örneğin, sitenizle alakasız içerikteki bir siteden alacağınız linkteki doğallık faktörü ile siteniz ile birebir aynı kategoriye sahip siteden alacağınız backlinkteki doğallık faktörü arasında dağlar kadar fark vardır. Bu konuda olabildiğince kendi sitenize benzer içerikteki sitelerden linkler almaya çalışmalısınız. Aynı şekilde bir günde alacağınız onlarca backlink, yeni bir site olduğunuzu varsayarsak zarar verebilir. Google açısından olabildiğince doğal algılanacak çalışmalar yapmaya özen gösterin.

Marka linklendirmesi konusuna da dikkat etmenizde fayda var. Bunu ülkemizin dev sitelerinden örnek vererek açıklayabiliriz. Hepsiburada.com ‘u seçelim örneğimiz için. Şu ana kadar yapılan aramalara baktığımızda “alışveriş sitesi” kelimesinden daha çok hepsiburada kelimesinin aratıldığını görmekteyiz. Çünkü, site ismi artık marka haline gelmiş ve arama sitesi denildiğinde akla gelen ilk siteler arasında yer almaktadır. Aynı şekilde, sizin de alacağınız linkler bu konuya özen gösterecek şekilde olmalı. Site adresinizden link almanız, Google açısından otorite kazandırabilir. Aynı şekilde sadece site isminizden alacağınız linklerin bile faydası büyüktür. Tabi bu oranı %90 gibi bir sınırda tutmaya çalışın.

Jenerik olarak nitelendirebileceğimiz linkler almaya çalışın. Örnek olarak, “kaynağa ulaşmak için tıklayın”, “siteye gitmek için tıklayın” verilebilir. Bu tarz linkler, yapıldığı sitede tanıtılmak istenen siteye gönderdiği için Google açısından artı puan kazandırabilmektedir. Ayrıca kelimelerin uzun kuyruklu olması da küçük çapta SEO açısından fayda getirebilmektedir. Arama motorlarında yükselmeniz için backlink altyapınızın sağlam olması gerekmektedir. Sağlam bir altyapıya ulaşmak için de yukarıda bahsettiğimiz hususlara dikkat edip planlı bir çalışma yapmanız gerekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Vbettr, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet, Vbet